Elkonstruktion

Avdelningen för elektriska system jobbar med konstruktion och dimensionering av maskiner och annan utrustning för mobila och industriella applikationer. Vi ritar elscheman, väljer komponenter, tar ut kablar och designar elskåp. Vi har stor erfarenhet av avancerade elektriska system som styrs av olika PLC och PC lösningar. Vår elavdelning har också lång erfarenhet av system för Marin och Offshore produkter.

Många av våra system använder moderna lösningar med buss och nätverkskommunikation så som Profibus, Profinet och CanOpen. Vi har också erfarenhet av redundanta PLC system med automatisk switch-over. Vi använder välkända och beprövade komponenter så som komponenter från Siemens, ABB och Schneider.

Vi har flera licenser av det välkända ritningsverktyget EPLAN P8 vilket gör att vi snabbt kan skapa professionella ritningar med automatisk generering av interna tags, kabellistor, referenser och liknande. Detta gör oss mycket kostnadseffektiva.

Det är möjligt att hyra elingenjörer av oss för arbete direkt i er egen organisation. Det går också att lägga ut större arbeten till oss där vi tar ett helhetsansvar för leveransen.